Semințele de in au multe efecte benefice asupra organismului, inclusiv stimularea digestiei datorită conținutului ridicat de fibre.
Scade eficient nivelul colesterolului, susținând astfel funcționarea optimă a sistemului cardiovascular și, de asemenea, poate reduce într-o oarecare măsură tensiunea arterială.
Semințele de in pot fi folosite în multe feluri: pot fi amestecate în iaurt, chefir, presărate pe salate, gătite în supă sau chiar coapte cu ele (pâine, pogăcei).
Este, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc și cupru.
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs: |
|
- Energie:2282 kJ /545kcal |
- Grăsimi: 40 g |
- din care acizi grași saturați:4 g |
- Carbohidrați: 28 g |
- din care zaharuri: 3 g |
-Proteină:10g |
- Fibre: 17 g |
- Sare: 0,3 g |