Eritritol 1000g / 1Kg Premium
Eritritol 1000g / 1Kg Premium
18,9 Lei

Eritritol 1000g / 1Kg Premium

Eritritolul este un alcool natural din zahăr, care oferă foarte puțină energie. Indicele glicemic este 0, nu crește nivelul de zahăr din sânge și nu declanșează un răspuns la insulină, astfel poate fi consumat de cei aflați la dietă sau de diabetici.

Vyberte si jeden z TOP produktů našeho internetového obchodu Balance Food Erythritol za trvale nízkou cenu!
18,9 Lei
Punct bonus: 0,4 Lei
Descriere
Eritritolul se poate regăsi în mod natural, cantități mici în ciuperci, struguri, pepene, pere, respectiv în alimente diferite, produse prin fermentație. În industrie azi este produs prin procese microbiologice și chimice. A fost descoperit în anul 1848 de chimistul britanic John Stenhouse în fructele proaspete și fermentate, de atunci se folosește în industria alimentară japoneză pentru înlocuirea zahărului în bomboane, ciocolate, jeleuri de fructe și dulceață, băuturi, respectiv în alte produse. În anul 1997 a fost autorizată folosirea și în SUA, iar în 2001 s-a declarat ca fiind total sigur. În Europa se comercializează din 2003.

În industria alimentară pe lângă crearea unui gust dulce, se folosește ca stabilizator datorită capacității sale de legarea apei, se folosește ca purtător de materiale, îngroșător, stabilizarea gustului și a valorii pH. Codul în industria alimentară este E-968.
Efecte asupra organismului Indicele glicemic este 0, nu crește valoarea zahărului din sânge și nu crează reacții ale insulinei, astfel poate fi consumat și de persoanele aflate la dietă și cei cu diabet zaharat. Marea parte se absoarbe în intestinul subțire, iar peste 90% se elimină nemodificat din organism în 24 de ore. Consumul unei cantități mari poate provoca balonare sau are efect laxativ! Bacteriile din cavitatea bucală nu o pot folosi, astfel nu provoacă carii dentare.

Recomandări de utilizare. Datorită consistenței și gustului său se poate folosi în mod variat, la fel ca zahărul granulat, în prepararea băuturilor, dulcețurilor, diferitelor deserturi. Puterea de îndulcire este 60-80% din cea a zahărului, astfel pentru atingerea aceluiași gust este nevoie de o cantitate mai mare. Are gust dulce, cu efect răcoritor. La o temperatură de peste 160°C pierde din gustul dulce. Nu se caramelizează. Deoarece împiedică înmulțirea ciupercilor, nu este recomandat pentru pregătirea aluatului dospit.

Greutate netă: 1000 g

Ingrediente: Eritritol
Indice glicemic: 0

Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 0,8 kJ / 0,2 kcal
    - Grăsimi: 0,0 g
               - din care acizi grași saturați: 0,0 g
    - Carbohidrați: 99,9 g
               - din care zaharuri: 0,0 g
               - din care polioli: 99,9 g
- Proteine: 0,0 g
- Fibre: 0,0 g
- Sare: 0,0 g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Produse similare