Caju au un efect pozitiv asupra corpului nostru și a întregului nostru organism. În ciuda faptului că jumătate din ingredientele sale sunt alcătuite din grăsimi, consumul moderat ajută organismul să piardă în greutate. Protejeaza împotriva dezvoltării calculilor biliari, iar studiile au arătat că luptă împotriva cancerului organelor digestive.
Efectele nucilor caju și efectele lor pozitive asupra sănătății
1. Nucile Caju reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare
2. Combate colesterolul
3. Protejează împotriva formării calculilor biliari
4.Continut ridicat de grăsimi, dar consumat cu masura, vă ajută să piardeti în greutate
5. Două porții pe săptămână poate reduce riscul de a dezvolta cancer
6. Sursă excelentă de vitamina K, responsabilă pentru sănătatea oaselor
7. Sprijină funcționarea sănătoasă a creierului
8. Reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat
9. Vă protejează de dureri de cap neplăcute
10. Acizii grași esențiali sunt responsabili pentru o piele sănătoasă
11. Reduce tensiunea arterială datorită conținutului de magneziu al nucilor caju
12. Conținut extrem de ridicat de vitamine
13. Păstrează gingiile sănătoase și neutralizează bacteriile din cavitatea bucală
14. Protejează împotriva degenerarilor maculare
Nucile Caju sunt utilizate pe scară largă în bucătărie
În formă cruda nucile caju, conțin o mulțime de nutrienți benefici pentru sănătate, și au cel mai bun gust în această formă. Acesta poate fi consumat dimineața, pentru mic dejun, pentru prânz sau ca gustare de seară. Dacă vă este foame în mod neașteptat, este o soluție rapidă și vă va ameliora senzatia de foame foarte repede. Împreună cu alte nuci, este un ingredient popular pentru decorarea deserturi, prăjituri și cupe de fructe. Împreună cu migdale și alte produse uscate,bucataria thailandeza, indiana și bucătăria chineză o combină adesea cu orez. Există unele rețete care se pot gati ușor și rapid-a nuci caju cu orez prăjit, varza de Bruxelles și tomate.