Migdale 100g
Migdale 100g
6,6 Lei

Migdale 100g

Migdalele sunt extrem de gustoase, au fost mult timp un simbol al bogăției și sănătății. Semințele conțin nutrienți esențiali pentru sănătate.

Semintele sunt bogate in fibre, vitamine, săruri minerale și alte substanțe chimice care au un efect benefic asupra sănătății noastre. Consumul său moderat protejează împotriva multor boli și chiar a dezvoltării cancerului. Recomandat mai ales pentru fumători!


Este extrem de bogat în acizi grași mononesaturați, ar fi acidul oleic și acizii grași polinesaturați, care reduc nivelul colesterolului rău. Cercetările științifice au arătat că bucătăria mediteraneană, bogată în acizi grași mononesaturați, joacă un rol important în prevenirea tulburărilor de circulație a sângelui și a atacurilor de cord.


Migdalele sunt o sursă foarte bună de vitamina E, care conține nu mai puțin de 25 g în 100 g de semințe (170% cantitatea zilnică recomandată). Vitamina E este un antioxidant puternic solubil în grăsimi, care menține pereții celulelor și pielea, protejându-l de efectele radicalilor liberi. Migdalele nu conțin gluten, o alternativă bună pentru boala celiacă. Conține o întreagă gamă de complexe de vitamina B (tiamin, riboflavină, niacină, acid pantotenic, vitamina B6), dar conține și o cantitate bună de acid folic. Aceste enzime acționează ca o forță în procesele metabolice din celule. Este o sursă excelentă de minerale, care conțin fosfor, fier, calciu, magneziu, manganic, zinc și seleniu.

6,6 Lei
Punct bonus: 0,1 Lei
Descriere
Ingrediente: 100% migdale crude

A se depozita într-un loc uscat și răcoros.

Origine: UE

Valoarea nutritivă medie la 100 g de produs:
Energie: 2566kj/621kcal
Grăsime: 52g
din care acizi grași saturați: 4,74g
Carbohidrati: 7.6g
din care zaharuri: 4,2g
Proteine: 24.1g
Fibre: 12.9g
Sare: 0.035g
Produse similare