Balance Food Curcuma 100 g
Balance Food Curcuma 100 g
3,8 Lei

Balance Food Curcuma 100 g

Curcuma este o plantă aromatică și medicinală de origine asiatică cu un gust plăcut caracteristic. Datorită culorii galbene strălucitoare și a gustului delicat, este unul dintre cele mai populare condimente, fiind folosit individual, dar și ca ingredient principal în amestecurile de condimente autentice (de exemplu curry). Este, de asemenea, un ingredient popular de bucătărie datorită efectelor fiziologice pozitive.
3,8 Lei
Punct bonus: 0,1 Lei
Descriere
Colorantul galben (curcumina) găsit în rizomul și tuberculul curcumei (Curcuma longa) seamănă cu ghimbirul datorită aromelor și culorii sale speciale. Este răspândită în principal în formă uscată și pulbere. Este un ingredient tradițional în bucătăria indiană, precum și al sosului Worcester și al amestecului de condimente curry.
Efectele benefice ale curcumei cunoascute ale medicinei populare au trezit și interesul medicinei moderne. Curcumina din curcuma este un compus antioxidant și s-a dovedit în mediul clinic efectul său antiinflamator.
Utilizarea curcumei
Condiment popular, cu gust ușor amar, piperat. Culoarea sa galbenă intensă oferă o nuanță plăcută mâncărurilor asezonate cu ea. Îl folosim pentru a aromatiza supe și sosuri, dar este excelentă și pentru prepararea tocanelor și mâncărurilor cu carne. Este un ingredient obligatoriu pentru aromele orientale în prepararea mâncărurilor Indiane. Poate fi asortat bine cu chili, dar se potrivește și cu piper, cardamom, ghimbir, chimen și coriandru. Greutate netă: 100 g

Ingrediente: 100% Curcuma

Locul de origine: India

Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 1040 kJ / 246 kcal
    - Grăsimi: 3,25 g
               - din care acizi grași saturați: 1,84 g
    - Carbohidrați: 44,44 g
               - din care zaharuri: 3,21 g
- Proteine: 9,68 g
- Fibre: 22,7 g
- Sare: 0,07 g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Produse similare