Balance Food Pectină 100 g
Balance Food Pectină 100 g
21,4 Lei

Balance Food Pectină 100 g

Pectina este o fibră naturală care în amestec cu apă are o textură gelatinoasă. Poate fi folosită pe scară largă pentru gelifiere și îngroșare. Datorită conținutului ridicat de fibre, precum și efectului natural de detoxifiere, este adesea folosită și în scopuri dietetice.
21,4 Lei
Punct bonus: 0,4 Lei
Descriere
Pectina este un compus heteropolizaharidic găsit în formă naturală în cantități mari în pereții celulari al merilor (mere, pere, gutui) și citrice. În producția industrială, este extrasă în principal din fructe de mere și coajă de citrice. Este un aditiv natural (E440) care poate fi utilizat și în industria alimentară, în principal pentru îngroșarea gemurilor obținute din fructe cu pectină scăzută.
Aportul ridicat de fibre este o parte esențială a unei diete sănătoase, acesta putând fi completat și de pectină. Este indigestibil pentru organismul uman, însă este un nutrient util pentru bacteriile din colon. În plus, fibrele de pectină sunt capabile să se lege de moleculele de zahăr, reducând absorbția acestora, încetinind astfel creșterea nivelului de zahăr din sânge.
Recomandări de utilizare a pectinei
Este perfectă pentru prepararea gemurilor și a jeleurilor de fructe. Utilizarea pectinei scurtează timpul de preparare a gemului, obținând astfel preparate cu un conținut mai mare de vitamine și minerale. Pectina poate fi folosită și pentru a reduce cantitatea de zahăr necesară pentru prepararea gemului, deoarece prin efectul său de îngroșare poate înlocui capacitatea zahărului de legare a apei. Este extrem de popular în bucătăria vegetariană, deoarece poate înlocui gelatina în prepararea diverselor feluri de mâncare cu textură gelatinoasă. Greutate netă: 100 g

Ingrediente: 100% Pectină

Locul de origine: EU

Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 1073 kJ / 259 kcal
    - Grăsimi: 0 g
               - din care acizi grași saturați: 0 g
    - Carbohidrați: 36 g
               - din care zaharuri: 36 g
- Proteine: 0 g
    - Fibre: 58 g
- Sare: 0,07g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Produse similare