Balance Food Hrișcă prăjită 500 g
Balance Food Hrișcă prăjită 500 g
10,0 Lei

Balance Food Hrișcă prăjită 500 g

Hrișca prăjită este un aliment foarte versatil și are efecte fiziologice deosebite, astfel este un ingredient esențial în bucătăria reform.
10,0 Lei
Punct bonus: 0,2 Lei
Descriere
Hrișca (Fagopyrum esculentum), cunoscută și sub denumirea de hrișcă deasă, hrișcă urcătoare, tătarcă, este o plantă originară din Asia. Botanic, aparține familiei de ierburi amare, deci nu este o cereală. Principalii nutrienți pentru hrișcă sunt carbohidrații, cei mai mulți fiind amidonul (aproximativ 55-75%) și fibrele dietetice (aproximativ 17-20%). Conținutul ridicat de fibre ajută funcția corectă a intestinului. După cum arată numeroasele denumiri populare, este o plantă binecunoscută și cultivată de secole în Ungaria. Conform înregistrărilor seculare, s-a folosit în principal pentru terci și ciorbă, dar pe baza manuscrisului colecției de rețete al călugărului piarist Simai Kristóf din secolul al XVIII-lea, de exemplu, s-a folosit ca materie primă pentru sângerete.

Recomandare de utilizare pentru hrișca prăjită

Este natural fără gluten, astfel poate fi consumat și de cei sensibili la acesta Devine o garnitură perfectă pron gătire într-o cantitate dublă de apă sau prin aburire. Se poate pregăti ca terci, a risotto, poate fi folosită ca bază pentru supe, ca materie primă pentru umpluturi.

Greutate netă: 500 g

Ingrediente: Hrișcă prăjită

Locul de origine: EU

Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 1656 kJ / 391,71 kcal
    - Grăsimi: 2,71 g
               - din care acizi grași saturați: 0,59 g
    - Carbohidrați: 74,95 g
               - din care zaharuri: 0 g
- Proteine: 11,73 g
- Fibre: 10,3 g
- Sare: 11 mg

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Oferte pachet
Produse similare