Balance Food Bicarbonat de sodiu 1000 g/ 1kg
Balance Food Bicarbonat de sodiu 1000 g/ 1kg
6,3 Lei

Balance Food Bicarbonat de sodiu 1000 g/ 1kg

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub denumirea de hidrogenocarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu) este o sare ușor alcalină, care este surprinzător de versatil. Oferă soluții la numeroase probleme medicale și de igienă, pe lângă aceasta este și un excelent produs de igienizare casnică, respectiv ajută la textura ușoară și aerisită a prăjiturilor.
6,3 Lei
Punct bonus: 0,1 Lei
Descriere
Bicarbonatul de sodiu este o sare ușor alcalină, solubilă în apă, formată din ion bicarbonat (HCO3-) și ion de sodiu (Na +). Neutralizează acizii care formează dioxid de carbon în timpul procesului. Este ecologic,fiind excelent în scopuri alimentare, medicale, de igienă și dezinfectare, precum și un agent de curățare de casnic, ecologic.

Recomandare de utilizare a bicarbonatului de sodiu

Efectul de neutralizare al acidului poate fi utilizat în arsuri la stomac. O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată în jumătate de pahar de apă va ajuta la eliminarea arsurilor la stomac. Poate fi folosit și în îngrijirea orală, deoarece dezinfectează gura și albeste dinții. De asemenea, poate fi folosit pentru a face pasta de dinți de casă și apa de gură. Adăugând puțină apă, putem face un exfoliant de casă, granulele ajută la îndepărtarea celulelor epiteliale moarte, iar efectul său ușor de uscare poate fi benefic pentru tenul gras, predispus la acnee. Împreună cu oțetul de mere, poate înlocui șamponul, în special pentru îndepărtarea mătreții de pe părul gras și de pe scalp. Adăugat la apa de baie, are un efect emolient și ameliorează erupțiile cutanate cauzate de transpirație. Are un efect dezodorizant, ceea ce îl face potrivit și pentru fabricarea deodorantelor de casă.

Este adecvat în nenumărate moduri ca agent ecologic de curățare, astfel îl folosim și pentru a ne păstra casa curată. De asemenea, este perfect pentru degresare, spălare, dezodorizare și dezinfectare.

Bicarbonatul de sodiu este esențial și în bucătărie, deoarece a fost folosit de mult timp pentru destinderea aluatelor. Prin efectul de formare a dioxitului de carbon menționat deja face aluatul aerisit. Este important că acest proces necesită și un mediu acid, de aceea îl folosim în rețete care includ produse lactate, suc de lămâie, oțet ș.a. Praful de copt este un amestec de bicarbonat de sodiu și alte ingrediente care furnizează un mediu acid, de aceea este potrivit și ca înlocuitor pentru praful de copt dacă se are grijă să furnizeze un mediu acid, de ex. adăugând puțin suc de lămâie.

Greutate netă: 1000 g

Ingrediente:Bicarbonat de sodiu

Locul de origine: EU
Produse similare