Descriere
Uleiul de nucă este produs din miezul comestibil al nucilor prin presare la rece, acest proces mecanic de extracție la rece contribuie la prevenirea deteriorării acizilor grași nesaturați de înaltă calitate din uleiul de nucă. Era deja consumat și de grecii antici. A devenit cunoscută în Europa prin intermediul francezilor, unde inițial a fost considerată „grăsimea săracului” și apoi începând cu secolul al XII-leaa ocupat un loc proeminent în gastronomie.
Uleiul de nucă nu numai că are un gust excelent, dar are și nutrienți valoroși. Are un conținut excepțional de acizi grași nesaturați, bogat în principal în acizi grași omega-6 și omega-3. De asemenea, conține vitamine A, B și E, precum și magneziu și antioxidanți. Este, de asemenea, un ingredient popular în industria frumuseții, deoarece datorită conținutului său de vitamina E și de antioxidanți este potrivit și pentru tratarea multor probleme ale pielii.
Recomandare de utilizare a uleiului de nucă
Se recomandă folosirea uleiului de nucă la rece, pentru a nu deteriora materialele valoroase din el prin căldură. O folosim cu îndrăzneală pentru a aromatiza salatele proaspete, legumele aburite, mâncărurile din carne și paste, dar chiar și prin stropirea ușoară a unei felii de pâine prăjită, obținem o gustare foarte bună și sănătoasă.
Uleiul de nucă este predispus la rânciditate rapidă, de aceea este recomandat să îl păstrați după deschidere într-o sticlă închisă la frigider.
Čistý objem: 250 ml
Ingrediente: Ulei de nucă
Locul de origine: Ungaria
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:
- Energie: 3700 kJ / 900 kcal
- Grăsimi: 100 g
- din care acizi grași saturați: 91 g
- Carbohidrați: 0 g
- din care zaharuri: 0 g
- Proteine: 0 g
- Fibre: 0 g
- Sare: 0 g
Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!