Balance Food Hrișcă decorticată  500 g
Balance Food Hrișcă decorticată 500 g
8,9 Lei

Balance Food Hrișcă decorticată 500 g

Hrișca este un aliment cu utilizare complexă pe lângă aceasta are efecte fiziologice deosebite,fiind unul dintre ingredientele esențiale pentru bucătăria reformă.
8,9 Lei
Punct bonus: 0,2 Lei
Descriere
Hrișca (Fagopyrum esculentum), cunoscută și sub denumirea de hrișcă deasă, hrișcă urcătoare, tătarcă, este o plantă originară din Asia. Botanic, aparține familiei de ierburi amare, deci nu este o cereală. Principalii nutrienți pentru hrișcă sunt carbohidrații, cei mai mulți fiind amidonul (aproximativ 55-75%) și fibrele dietetice (aproximativ 17-20%). Conținutul ridicat de fibre ajută funcția corectă a intestinului. După cum arată numeroasele denumiri populare, este o plantă binecunoscută și cultivată de secole în Ungaria. Conform înregistrărilor seculare, s-a folosit în principal pentru terci și ciorbă, dar pe baza manuscrisului colecției de rețete al călugărului piarist Simai Kristóf din secolul al XVIII-lea, de exemplu, s-a folosit ca materie primă pentru sângerete. Recomandare de utilizare pentru hrișca decorticată
Este fără gluten în mod natural, astfel încât cei care sunt sensibili la acesta îl pot consuma. Gătită și aburită în cantitate dublă de apă, este o garnitură perfectă. Poate fi pregătit ca terci, a risotto, poate fi folosit ca ingredient pentru supă, ca materie primă pentru umpluturi.
Greutate netă: 500 g

Ingrediente: Hrișcă decorticată

Locul de origine: EU

Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 1469 kJ / 3434 kcal
    - Grăsimi: 3,1 g
               - din care acizi grași saturați: 1,03 g
    - Carbohidrați: 63,4 g
               - din care zaharuri: 0,7 g
- Proteine: 13,5 g
- Fibre: 5,9 g
- Sare: 0,013 g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Produse similare