Balance Food Făină de amarant 500 g
Balance Food Făină de amarant 500 g
11,4 Lei

Balance Food Făină de amarant 500 g

Făina din semințe de amarant cu valori de conținut extrem de bune poate fi o alternativă excelentă la făina de grâu într-o dietă fără gluten. Datorită gustului său caracteristic, merită să adăugați 10-30% pe lângă alte făini atunci când faceți aluaturi diferite. Poate fi utilizat într-o varietate de prăjituri, produse de patiserie savuroase și dulci, precum și pentru îngroșare.
11,4 Lei
Punct bonus: 0,2 Lei
Descriere
A fost unul dintre alimentele definitorii ale culturii aztece și incașe antice. Popularitatea sa în America Centrală și de Sud este neîntreruptă și în zilele noastre, se cultivă mai multe soiuri și se consumă alimente obținute din semințele minuscule.
Amarantul este denumit și cereală falsă, deoarece conținutul și capacitatea de utilizare a acestuia sunt foarte similare cu cele ale cerealelor, dar, din punct de vedere botanic, este o plantă dicotiledonată aparținând familiei porcine. Numele său provine de la cuvântul grecesc Amaranth, care înseamnă „floare care nu se ofilește”.
La mijlocul anilor '70, a devenit cunoscut la nivel mondial datorită activității unui cercetător american, John Robson. El a observat și a început să cerceteze parametrii excelenți ai conținutului seminței, apoi a sugerat și aclimatizarea americană. În acea perioadă, cercetătorii de la Institutul Rodale din Statele Unite au colectat și au crescut multe soiuri, dezvoltând modalități de a le folosi în industria alimentară. În următorii zece ani, amarantul a ajuns în multe părți ale lumii, inclusiv în Ungaria. În jurul anului 1985, au început să se ocupe de aclimatizarea ei în Ungaria.
Este recomandat pentru dietele vegetariene și vegane datorită conținutului ridicat de proteine
Produse similare