Balance Food Făină de hrișcă 1000g / 1kg
Balance Food Făină de hrișcă 1000g / 1kg
21,8 Lei

Balance Food Făină de hrișcă 1000g / 1kg

Făina de hrișcă este un aliment cu utilizare complexă și are efecte fiziologice deosebite, ceea ce îl face unul dintre ingredientele esențiale pentru bucătăria reforma și fără gluten, pentru coacere, gătit și îngroșare.
21,8 Lei
Punct bonus: 0,4 Lei
Descriere
Hrișca (Fagopyrum esculentum), cunoscută și sub denumirea de hrișcă deasă, hrișcă urcătoare, tătarcă, este o plantă originară din Asia. Botanic, aparține familiei de ierburi amare, deci nu este o cereală. Principalii nutrienți pentru hrișcă sunt carbohidrații, cei mai mulți fiind amidonul (aproximativ 55-75%) și fibrele dietetice (aproximativ 17-20%). Conținutul ridicat de fibre ajută funcția corectă a intestinului. După cum arată numeroasele denumiri populare, este o plantă binecunoscută și cultivată de secole în Ungaria. Conform înregistrărilor seculare, s-a folosit în principal pentru terci și ciorbă, dar pe baza manuscrisului colecției de rețete al călugărului piarist Simai Kristóf din secolul al XVIII-lea, de exemplu, s-a folosit ca materie primă pentru sângerete.


Recomandare de utilizare a făinii de hrișcă

Este fără gluten în mod natural, astfel încât poate fi consumat de cei sensibili la gluten. Făina de hrișcă este o alternativă excelentă pentru făina fără gluten la prepararea pâinii, a produselor de patiserie și a altor paste dulci și sărate. Are un gust caracteristic, ușor acrișor, de aceea se recomandă amestecarea cu alte făini sau amidon.

Greutate netă: 1000 g

Ingrediente: Făină de hrișcă

Locul de origine: EU

Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 1469 kJ / 344 kcal
    - Grăsimi: 3,1 g
               - din care acizi grași saturați: 1,03 g
    - Carbohidrați: 63,4 g
               - din care zaharuri: 0,7 g
- Proteine: 13,5 g
- Fibre: 5,9 g
- Sare: 0,013 g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Oferte pachet
Produse similare