Balance Food Xilitol/Xylitol/Zahăr de mesteacăn în sac de 25 kg
Balance Food Xilitol/Xylitol/Zahăr de mesteacăn în sac de 25 kg
840,8 Lei

Balance Food Xilitol/Xylitol/Zahăr de mesteacăn în sac de 25 kg

Xilitolul, cunoscut și sub numele de zahăr din mesteacăn, este un alccol natural din zahăr, care se regăsește în majoritatea plantelor. Deși seamănă foarte mult prin aspect și utilitate cu zahărul obișnuit, datorită indicelui glicemic scăzut (GI=7) și conținutului caloric util, merită să trecem la zahărul din mesteacăn pentru protejarea sănătății noastre.
840,8 Lei
Punct bonus: 16,8 Lei
Descriere
Denumirea de zahăr de mesteacăn provine de la faptul că la început xilitul a fost produs din fibrele dulci ale mesteacănului. În anul 1902 a fost premiat cu premiul Nobel descoperitorul xilitolului, Hermen Emil Fischer. Deoarece la vremea aceea producerea zaharozai a fost ieftină, în industrie nu s-a avut în vedere alternativa acestei excelente înlocuitoare de zahăr. Lipsa de zahăr de după al doilea război mondial a determinat Compania de Zahăr Finlandeze să producă la nivel industrial xilitolul. În industra alimentară este utilizat în cadrul producerii gumelor de mestecat, băuturi răcoritoare și alte dulciuri dietetice.


 Datorită indicelui glicemic scăzut , conținutului scăzut de calorii și carbohidrați, este o alegere ideală pentru înlocuirea zahărului de către persoanele cu diabet zahart sau cei aflați la dietă.

Consumarea pentru prima dată a unei cantități mai mari, deodată, poate provoca diaree la cei sensibili, astfel este indicat să se înceapă acomodarea organismului cu o cantitate mai mică. Mai târziu nici cantitățile mai mari (20-30g) nu vor provoca asemenea probleme.


Recomandări de utilizare


Puterea de îndulcire corespunde cu cea a zahărului, astfel - cu unele excepții - poate înlocui zahărul în toate rețetele. Este excelent și la coacere, deoarece nici la temperaturi ridicate nu își pierde gustul dulce și nu devine amăruie. Din cauza proprietății antifungice nu este recomandată utilizarea în aluaturi dospite, respectiv nu se poate carameliza.
Ingrediente: Xilitol/Xylitol/Zahăr de mesteacăn
Indice glicemic: 7
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs
-Energie: 100 kJ / 240 kcal
    - Grăsimi: 0,0 g
               - din care acizi grași saturați: 0,0 g
    - Carbohidrați: 99,8 g
               - din care zaharuri: 0,2 g
               - din care polioli: 99,6 g
- Proteine: 0,0 g
- Fibre: 0,0 g
- Sare: 0,0 g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Oferte pachet
Produse similare