Balance Food Zahăr din flori de cocos 1000g / 1kg
Balance Food Zahăr din flori de cocos 1000g / 1kg
29,0 Lei

Balance Food Zahăr din flori de cocos 1000g / 1kg

Datorită gustului special al zahărului din flori de cocos și al valorilor sale mai favorabile de conținut în comparație cu zahărul din cristal, în prezent este o alternativă de îndulcire răspândită în bucătăria reform.
29,0 Lei
Punct bonus: 0,6 Lei
Descriere
Indulcitorul tradițional din Asia de Sud-Est este zahărul de cocos, cunoscut și sub denumirea de zahăr de cocos. Se prepară din sucul florii de palmier de cocos. Tăieturile se fac pe mugurii de flori, sucurile de plante rezultate sunt capturate și apoi îngroșate prin gătire până la solidificarea completă, în timp ce masa din ce în ce mai solidificată este zdrobită prin agitare și spargere continuă, obținând astfel textura fină, cu granulație măruntă caracteristică zahărului din florile de cocos. În plus, nu suferă un proces chimic și de rafinare (spre deosebire de producția de zahăr de sfeclă) datorită valorii sale de conținut mai mari.


Valori de conținut

Zahărul din flori de cocos este format din 75-80% zaharuri simple (zaharoză, glucoză și fructoză), restul sunt carbohidrați complecși, în principal fibre, minerale și vitamine. Indicele glicemic este mai mic decât cel al zahărului granulat (zaharoză) datorită conținutului său mai mare de fibre. Valoarea GI a zahărului granulat este de obicei dată între 65-70. Indicele glicemic al zahărului din florile de cocos a fost determinat de unele studii ca fiind GI = 35, care înseamnă o absorbție semnificativ de lentă de carbohidrați. Cu toate acestea, studiile efectuate de Serviciul de cercetare a indexului glicemic al Universității din Sydney au determinat indicele glicemic al zahărului din flori de cocos la GI = 54, care clasifică deja la un nivel mediu absorbția carbohidraților din zahărul din flori de cocos, precum și creșterea nivelului de zahăr din sânge și insulină. Pentru diabeticii și persoanele rezistente la insulină, nu îl recomandăm sau doar într-o mică măsură, cu atenție!


Recomandare de utilizare a zahărului din flori de cocos


Zahărul din flori de cocos este pe deplin potrivit pentru a înlocui zahărul granulat în băuturi, prăjituri, creme și sosuri etc. Datorită gustului său caracteristic, ușor afumat de caramel, poate fi o adevărată specialitate gastronomică a bucătăriei dvs. atunci când faceți amestecuri gourmet de condimente, marinate de grătar, dressinguri pentru salate. Greutate netă: 1000 g

Ingrediente: 100% Zahăr din flori de cocos

Locul de origine: Indonésie
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 1508 kJ / 360 kcal
    - Grăsimi: 0,0 g
               - din care acizi grași saturați: 0,0 g
    - Carbohidrați: 92 g
               - din care zaharuri: 88 g
- Proteine: 2 g
- Fibre: 1 g
- Sare: 0,07 g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Produse similare