Descriere
Încă din secolul al XVI-lea a fost descoperită o boală numită scorbut, care era tratată deja ca o boală de deficiență la acea vreme. S-a descoperit că o dietă bogată în fructe în timpul croazierelor lungi ajută la prevenirea scorbutului. În 1912, experimentele științifice au dovedit că scorbutul este într-adevăr o boală de deficiență, iar apoi în 1920 a fost descoperită componenta nutritivă, a cărei lipsă cauzează boala, moment în care acest acid organic, acum cunoscut sub numele de vitamina C, a fost cunoscut sub numele de acid hexuronic. În 1937, Norman Haworth și Paul Karrer au primit premiul Nobel pentru chimie pentru determinarea structurii acidului ascorbic, iar Albert Szent-Györgyi a primit Premiul Nobel pentru medicină pentru descoperirea efectelor biologice ale vitaminei C.
Efecte benefice
Acidul ascorbic (vitamina C) acționează ca un antioxidant foarte puternic, neutralizând radicalii liberi. Radicalii liberi se formează în principal în organismul nostru ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare, a fumatului și a poluării mediului, provocând daune organismului nostru, conducând astfel dezvoltarea cancerului, diabetului, artritei și a diferitelor boli de inimă. Consumul de cantități mari de acid ascorbic ajută organismul să dezvolte rezistență, evitând astfel bolile nedorite.
Acidul ascorbic este de asemenea implicat în producerea organismului de colagen adecvat. Colagenul este o proteină care se găsește în piele, vasele de sânge și țesuturile conjunctive. Ajută la menținerea pielii tinere și suple, are un efect benefic asupra sănătății oaselor și a dinților și favorizează vindecarea rănilor.
Recomandare de utilizare a acidului ascorbic
Conform noilor recomandări, merită să consumăm zilnic 1000-1500 mg de vitamina C pentru a ne menține sănătatea. Putem acoperi acest lucru în principal cu ajutorul fructelor și legumelor crude, precum și a suplimentelor alimentare. Pentru a evita bolile, aportul zilnic minim recomandat pentru acid ascorbic este de 90 mg pentru bărbați și 75 mg pentru femei. Cantitatea zilnică recomandată este mai mare pentru femei însărcinate și care alăptează și pentru fumători. Acidul ascorbic este o substanță sensibilă la căldură, deci evitați utilizarea acestuia în alimente la temperaturi ridicate. Este indicat să-l beți amestecat cu ceai cald și limonadă.Greutate netă: 500 g
Ingrediente: Acid ascorbic (L-acid ascorbic)
Locul de origine: -