Balance Food Acid citric 100 g
Balance Food Acid citric 100 g
3,2 Lei

Balance Food Acid citric 100 g

Acidul citric este un compus natural care poate fi produs și sintetic. Este utilizat în principal ca aditiv alimentar ca regulator de aciditate și ca antioxidant. Poate fi, de asemenea, utilizat ca un produs ecologic excelent de curățare pentru eliminarea calcarului și a grăsimilor.
3,2 Lei
Punct bonus: 0,1 Lei
Descriere
Ca produs intermediar al circuitului acidului citric (proces metabolic producător de energie), acidul citric se regăsește în toate celulele vii, astfel încât organismul uman produce și acid citric. Se regăsește în cantitate mare în fructe și legume acre. Se produce sintetic pentru uz industrial. Ca aditiv alimentar (E330) este utilizat în principal pentru aromatizarea băuturilor citrice și a altor produse. Îmbunătățește efectul antioxidant al altor compuși, contribuind la păstrarea aromei și a conținutului de vitamine al multor alimente. Poate împiedica pentru o durată scurtă de timp rumenirea fructelor. Este utilizat în industria de panificație pentru a îmbunătăți pâinea și produsele de patiserie. Adesea este amestecat cu acid ascorbic, dar acidul citric și acidul ascorbic sunt doi compuși separați.
Recomandare de utilizare a acidului citric. Poate fi utilizat în gospodărie pentru pregătirea gemurilor, siropurilor, acrirea limonadelor și conservarea culorilor. Adăugând la aluatul pâinii de casă, se poate obține un gust mai caracteristic.
Soluție ecologică și ieftină pentru îndepărtarea calcarului și a grăsimilor. O folosim cu încredere pentru curățarea, dezinfectarea și îndepărtarea calcarului de pe obiectele sanitare din bucătărie și baie, gresie, robinete și suprafețe de sticlă. În plus față de curățenie, spre deosebire de oțet, oferă și un parfum plăcut atunci când curățați frigidere și aparate cu microunde. După utilizare, clătiți și spălați întotdeauna cu apă curată suprafața curățată. Este potrivit pentru decalcarea aparatelor de cafea, mașinilor de spălat și a fierbătorilor de apă. După utilizare, ștergeți întotdeauna cu apă curată, clătiți suprafața curățată. Adăugat la spălare, înmoaie apa, făcând astfel hainele mai moi și contribuind la îndepărtarea petelor.
Ingrediente: acid citric (E330)

Locul de origine: EU
Produse similare