Blog

Rețete de clătite americane (fără gluten, fără lapte)

Balance Food
Balance Food
19.02.2021 17:08

Clătite de ovăz cu banane și mere (fără gluten, fără zahăr, fără lapte) și Clătite americane fără alergeni (vegane, fără gluten)

În graba vieții cotidiene, când avem poftă de dulciuri, avem tendința să fim seduși și să căutăm diferite gustări din comerț! Știm totuși că acestea sunt pline de exces de carbohidrați, zaharuri simple, grăsimi de palmier, soia și am putea continua. Vă prezentăm acum două rețete de clătite americane pe care le puteți prepara în 10 minute (incluzând toate momentele de la cântărirea ingredientelor până la coacere). În plus, conțin super-ingrediente cu carbohidrați utili, fibre și vitamine, deci sunt într-adevăr o experiență dulce fără remușcări :). Clătitele cu fulgi de ovăz cu banane și mere sunt fără gluten, fără zahăr și fără lapte, deci sunt o alegere excelentă și în cazul multor alergii alimentare, iar dacă doriți delicatese vegane, încercați rețeta noastră de clătite americane, complet fără alergeni!

Ingrediente pentru clătite de ovăz cu banane și mere (pt. Aprx. 5-6 buc.)

 • 1 banană coaptă
 • 1 măr
 • 1 ou
 • 10 linguri Fulgi de ovăz Balance Food
 • puțină sare de Himalaja Balance Food
 • scorțișoară măcinată și extras de vanilie după gust, sau Xilit cu gust de scorțișoară și vanilie Balance Food
 • ½ linguriță de praf de copt
 • 1 lingură Ulei de cocos Balnace Food + 1-2 linguri de ulei de cocos pentru coacere

Prepararea clătitei de ovăz cu banane și mere:

 1. Curățați banana și mărul, îndepărtați cotorul mărului, apoi tăiați fructele în bucăți mici și puneți-le în tocător sau blender.
 2. Adăugați 10 linguri de fulgi de ovăz în blender lângă mărul și banana.
 3. Adăugați 1 ou, praful de copt, puțină sare, scorțisoara și vanilia pentru aromă, respectiv uleiul de cocos. Dacă banana este coaptă, nu este nevoie de îndulcitori, însă dacă este coaptă parțial, adică aveți o banană verzuie care nu este suficient de dulce, adăugați la ingrediente 1-2 lingurițe de îndulcitor (ex. praf de xilitol).
 4. Apoi, folosind un tocător sau un blender, amestecați ingredientele la o treaptă mai mare. Aluatul de clătite cu fulgi de ovăz este bună dacă este complet omogenă, nu mai găsim bucăți de fructe în ea.
 5. Apoi prăjiți într-o tigaie antiaderentă clătitele de ovăz cu banane și ovăz până la obținerea unei culori maro-aurie, folosind un minim de ulei de cocos. Folosiți aproximativ 1/2 de polonic de aluat pentru 1 clătită. Este indicat ca la coacerea primelor clătite din fulgi de ovăz, să urmăriți ca în condițiile de accasă aprox. cât durează să se prăjească o parte..

Clătitele din ovăz preparate pot fi consumate individual, dar și cu gemul preferat, praf îndulcitor, semințe, fructe uscate, respectiv topping de ciocolată!

Ingrediente pentru clătite amerikane fără alergeni (pt. aprox. 8-10 buc):

 • 100 g făină de mei
 • 70 g făină de orez
 • 15 g amidon de tapioca
 • 70 g xilitol (sau alt îndulcitor)
 • 1 lingură semințe zdrobite de chia (obținut și acasă din semințe de chia cu o mașină de măcinat)
 • 1 linguriță praf de copt
 • 250 ml de lapte vegetal (de exemplu, lapte de migdale sau lapte de cocos Kara)
 • 1 bucată de banană
 • 1 lingură suc de lămâie
 • 1-2 linguri de ulei de gătit sau grăsime de nucă de cocos pentru prăjire

 

Prepararea clătitelor americane fără alergeni:

 1. Amestecați într-un vas mai mare ingredientele uscate, făinele, amidonul, semințele zdrobite de chia, xilitolul și praful de copt.
 2. Turnați în blender ingredientele fluide, laptele vegetal și sucul de lămâie, adăugați banana și amestecați pentru omogenizare. Amestecați cu o lingură de lemn sau o spatulă cu inredientele uscate, apoi lăsați aluatul să stea 5-10 minute.
 3. În tigaia pentru clătite se încinge puțin ulei, se adaugă aluatul în tigaie în grămezi mici. Se coace timp de 1-2 minute ambele părți până la obținerea unei culori mori-aurii. Se recomandă întoarcerea clătitei când observați apariția colorării pe margine, iar din aluat se eliberează bule mici de aer. Se întorc cu grijă, se recomandă coacerea unor clătite mai mici pentru o manipulare mai ușoară. Cu o cantitate de 1/3 de polonic de aluat obținem clătite mici și ușor manevrabile.

SFAT: Clătitele americane pot fi aromate individual, pe gustul fiecăruia, dacă presărăm ingrediente diferite pe jumătatea încă crudă în timpul coacerii. Acestea pot fi bucăți de ciocolată, fructe uscate, fulgi de ovăz, nucă de cocos mărunțită, diverse semințe, fructe. În acest caz, merită să coaceți prima parte timp mai îndelungat, astfel încât partea aromatizată cu toppinguri să fie gătită în cel mai scurt timp posibil, astfel încât acestea să nu ardă în tigaie.