Nuci turcești 100g
Nuci turcești 100g
10,1 Lei

Nuci turcești 100g

Datorită acizilor grași valoroși, vitaminelor și mineralelor sale, arahidele sunt extrem de sănătoase. Sunt bogate în acizi grași mononesaturați, care sunt acizi grași esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur și trebuie să îi obținem prin alimentație.
10,1 Lei
Punct bonus: 0,2 Lei
Descriere
Beneficiază profilului lipidic, deoarece conține acid linoleic, care reduce colesterolul LDL ("rău") și crește nivelul colesterolului HDL ("bun"), contribuind astfel la reducerea riscului cardiovascular și a bolilor coronariene și prevenirea accidentului vascular cerebral.

Alunele sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și numeroase fitochimicale cu rol în susținerea sănătății, care oferă protecție împotriva bolilor cronice și cancerului.

Conținutul de acid folic din alunele turcești se remarcă printre semințele oleaginoase, acesta fiind unul dintre vitaminele esențiale pentru metabolismul aminoacizilor și acizilor nucleici. Joacă un rol important în formarea sângelui, iar în lipsa lui pot apărea anemii, pierderi de memorie, depresie și oboseală excesivă. În timpul sarcinii, aportul adecvat de acid folic este deosebit de important, deoarece contribuie la prevenirea malformațiilor tubului neural la făt.

Pe lângă acidul folic (vitamina B9), alunele turcești conțin și alte vitamine din complexul B, care contribuie la protecția sistemului nervos și la funcționarea corectă a metabolismului.

Alunele turcești reprezintă o sursă excelentă de vitamina E. Acesta, cunoscut și sub numele de tocoferol, este o vitamină solubilă în grăsimi cu proprietăți antioxidante. Împiedică formarea excesivă de radicali liberi din acizii grași polinesaturați. De asemenea, joacă un rol important în întârzierea procesului de îmbătrânire, protejarea membranelor celulare și întărirea sistemului imunitar.

Dintre minerale, se evidențiază conținutul de mangan, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, zinc și seleniu. Cuprul și magneziul sunt cofactori ai enzimei superoxid-dismutază, care are proprietăți antioxidante (o moleculă sau un ion metalic organic esențial pentru ca o enzimă să își exercite efectul).

 


Ingrediente: 100% alune

A se păstra într-un loc uscat și răcoros!

Origine: UE

Valoare nutritivă medie pentru 100 g de produs:
Energie: 2793 kj / 677 kcal
Grăsimi: 63 g
din care acizi grași saturați: 4,51 g
Carbohidrați: 6 g
din care zaharuri: 3,7 g
Proteine: 17 g
Fibre alimentare: 8,9 g
Sare: 0,005 g



Datele referitoare la valoarea nutritivă sunt informative! Valorile reale pot varia față de cele menționate aici. Vă rugăm

să solicitați informații cu privire la valorile nutriționale actuale prin intermediul Serviciului de Relații cu Clienții!
Produse similare