Pudră de acai 50g
Pudră de acai 50g
21,5 Lei

Pudră de acai 50g

Bobulă de acai este unul dintre cele mai populare superalimente, și în formă uscată este unul dintre cele mai bogate alimente din lume în conținutul de antioxidanți. Datorită acestui fapt, încetinește procesele de îmbătrânire ale organismului nostru, îmbunătățește rezistența generală a organismului și starea de bine.
21,5 Lei
Punct bonus: 0,4 Lei
Descriere
Acai este o plantă autohtonă din Brazilia, care crește în pădurile tropicale ale Amazonului, iar noi consumăm fructele sale de culoare albastru-închisă-roșiatică. Locuitorii indigeni ai Amazonului respectă planta acai sub numele de "arborele vieții" datorită efectelor sale benefice asupra sănătății. Fructele sunt conservate prin congelare și uscare, care este una dintre cele mai blânde metode de conservare, contribuind la păstrarea substanțelor valoroase din acai. Acai are un conținut extrem de ridicat de antioxidanți și este unul dintre cele mai ridicate alimente în ceea ce privește valoarea ORAC (Capacitatea de Absorbție a Radicalilor de Oxigen), care este o valoare standardizată pentru măsurarea efectului antioxidant al alimentelor. Valoarea ORAC indică capacitatea unui aliment de a neutraliza radicalii liberi. Cu cât este mai mare această valoare, cu atât este mai eficient efectul său anti-îmbătrânire și de prevenire a bolilor al ingredientului testat. Pe baza acestor valori, acai are o acțiune antioxidantă de aproximativ două ori mai puternică decât vitamina C pură și este de aproape trei ori mai eficient decât vitamina E pură. Antocianinele care conferă acaiului culoarea albastru-închisă-roșiatică sunt printre antioxidanții semnificativi din planta, protejând vasele de sânge și inhibând dezvoltarea inflamațiilor în organism.

Pe lângă aceasta, boabele de acai sunt bogate în proteine, fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, E), minerale și oligoelemente (calciu, fosfor, fier), acizi grași omega-3 și omega-6.

Sugestii de utilizare:
Se recomandă consumul zilnic în cantități medii de aproximativ 1-2 lingurițe, adăugate în smoothie-uri, fulgi de ovăz, iaurt, sucuri de fructe sau chiar consumate în stare pură cu apă.

Ingrediente: 100% acai
Origine: China
Valori nutriționale medii per 100 g de produs:
Energie: 2498 kJ / 597 kcal
Grăsimi: 54 g
din care grăsimi saturate: 15 g
Carbohidrați: 4,5 g
din care zaharuri: 2 g
Proteine: 9,8 g
Sare: <0,1 g

Informațiile despre valorile nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale pot diferi de cele indicate aici. Vă rugăm să vă informați despre valorile nutriționale actuale de la colegii noștri!
Produse similare