Balance Food Sare de Praid 1000 g / 1 kg
Balance Food Sare de Praid 1000 g / 1 kg
4,7 Lei

Balance Food Sare de Praid 1000 g / 1 kg

Sarea este o parte importantă a corpului uman pe care trebuie să o completăm în cantitate și calitate potrivită. Este recomandat să completăm nevoile de sare ale organismului nostru cu săruri naturale, bogate în minerale, pentru care sarea de Praid este alegerea perfectă.
4,7 Lei
Punct bonus: 0,1 Lei
Descriere
Exploatarea sării din salina Praid din Transilvania, în apropierea satului Praid, poate fi urmărită până la vechii romani. Mina a fost deținută de regii Ungariei și Transilvaniei de sute de ani, așa că face parte și din istoria noastră. Din secolul al XV-lea, sarea Praid a fost numită și „sare secuiască”, care asigură muncă și trai pentru locuitorii din „Regiunea sării” chiar și astăzi. Peșterile de sare din Praid reprezintă una dintre cele mai mari rezerve de sare din Europa, cu suficientă sare pentru timp de sute de ani situat într-un strat de sare la o adâncime de 2700 m. Sarea se găsește în adâncime într-o formă naturală, protejată, izolată de efectele nocive ale mediului. Până în zilele noastre, este extrasă și prelucrată prin mijloace mecanice, sarea nu este purificată, albită, rafinată prin procese industriale, nu este amestecată cu aditivi, motiv pentru care are un conținut ridicat de minerale și efect benefic. Deoarece provine din Transilvania, nivelul de poluare a mediului asociat transportului este cel mai scăzut în cazul sării de Praid, deci este și o opțiune care trebuie luată în considerare din punct de vedere al mediului. Sarea de Praid conține mai multe tipuri de minerale și oligoelemente, care pot fi atribuite în principal urmelor de nămol al mărilor antice. Aceasta provoacă nuanța cenușie caracteristică a sării.

Recomandare de utilizare a sării de Praid
În general poate fi utilizat pentru asezonare în timpul coacerii și gătitului, gustul său este mai suculent și mai intens în comparație cu sarea tradițională de masă. Asociația Gastronomică Maghiară a acordat sării de Praid premiul panglica de aur, ca produs gastronomic de excepție, iar apoi la Campionatele Mondiale de Chef Bocuse d’Or, Lyon, echipa maghiară a gătit cu sare de Praid. Folosită ca sare de baie, este eficientă în ameliorarea durerilor reumatice, articulare și musculare, precum și în ameliorarea diferitelor boli ale pielii. Restabilește pH-ul corespunzător al pielii, ajută la hidratarea pielii. Poate fi utilizată ca baie de picioare și pentru prevenirea și tratamentul bolilor fungice. Clătirea ajută la menținerea sănătății dinților și a gingiilor, deoarece este un dezinfectant bucal eficient.

Greutate netă: 1000 g

Ingrediente: Sare de Praid

Locul de origine: România
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: - kJ / - kcal
    - Grăsimi: - g
               - din care acizi grași saturați: - g
    - Carbohidrați: - g
               - din care zaharuri: - g
    - Proteine: - g
    - Fibre: - g
    - Sare: - g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!
Produse similare