Coaja de semințe de psyllium, 250 g
Coaja de semințe de psyllium, 250 g
30,3 Lei

Coaja de semințe de psyllium, 250 g

"Coișul de psyllium" este un aliment extrem de bogat în fibre, datorită căruia are o capacitate mare de absorbție a apei. Poate fi utilizat pentru îmbunătățirea consistenței diferitelor tipuri de paste, pentru îngroșare și gelificare. Prin utilizarea sa într-o cură, susține funcționarea normală a sistemului digestiv.
30,3 Lei
Punct bonus: 0,6 Lei
Descriere
Descriere

Coaja de semințe de plantain este o înveliș subțire al semințelor de plantain. Este o plantă indigenă în India și Iran. Atât semințele, cât și coaja au valori nutriționale excelente și sunt utilizate și în scopuri medicinale, fiind de mare ajutor și în diete. Capacitatea sa de a absorbi apă este de mare ajutor și în dieta fără gluten, permițând obținerea unor paste cu o textură mai bună. Vegani pot înlocui gelatina de origine animală cu coaja de semințe de plantain.

Sugestii de utilizare a cojii de semințe de plantain

Poate fi utilizată în general pentru a îmbogăți conținutul de fibre al pâinilor, prăjiturilor și altor paste dulci și sărate, precum și pentru îmbunătățirea texturii pastelor fără gluten. Poate fi amestecată în musli, batoane energetice făcute în casă sau iaurt. Poate fi folosită pentru îngroșarea și gelificarea cremelor, budincilor și jeleurilor. Deoarece poate se leagă și la rece, se pot prepara jeleuri din fructe proaspete fără a le găti. Poate fi utilizată și singură, sub formă de cură: se consumă o lingură înainte de masă dimineața și seara, cu jumătate de oră înainte, cu ceai, apă sau suc de fructe. Cura ar trebui să fie urmată timp de 1-2 săptămâni zilnic, având grijă să se consume suficientă apă în fiecare zi, cel puțin 2 litri.

Greutate netă: 250 g

Ingrediente: coajă de semințe de plantain (Psyllium Husk)

Origine: India

Valori nutriționale medii per 100 g de produs:

- Energie: 812 kJ / 201 kcal
- Grăsimi: 0 g
- din care grăsimi saturate: 0 g
- Carbohidrați: 3,6 g
- din care zaharuri: 0 g
- Proteine: 3 g
- Fibre: 82 g
- Sare: 0,11 g

Valorile nutriționale sunt informative! Valorile nutriționale actuale pot varia față de cele menționate aici. Vă rugăm să întrebați colegii noștri pentru valorile nutriționale actuale!
Produse similare