Balance Food Tărâțe de Psyllium 250 g
Balance Food Tărâțe de Psyllium 250 g
17,4 Lei

Balance Food Tărâțe de Psyllium 250 g

Coaja de semințe de psyllium (Psyllium Husk) este un aliment extrem de bogat în fibre, care are o capacitate mare de legare a apei. Poate fi folosit pentru a îmbunătăți textura, îngroșarea și gelifierea diverselor aluaturi. Utilizarea sub formă de cură promovează funcționarea normală a sistemului digestiv.
17,4 Lei
Punct bonus: 0,3 Lei
Descriere
Coaja de semințe de psyllium este învelișul exterior subțire al seminței plantei psyllium. Este o plantă originară din India și Iran. Atât sămânța cât și coaja au valori excelente de conținut, care sunt utilizate și în scopuri medicinale și sunt de mare ajutor în dietă. Abilitatea sa de legare a apei este de mare ajutor și în timpul unei diete fără gluten, prin utilizarea sa putem face paste mai bine structurate. Veganii pot înlocui gelatina de origine animală folosind coji de semințe de psyllium.
Recomandare de utilizare a cojii de semințe de psyllium
În general putem folosi pentru îmbogățirea cu fibre a aluatului pâinii, a prăjiturilor de patiserie și a altor aluaturi dulci și sărate, respectiv pentru îmbunătățirea texturii aluatelor fără gluten. Putem adăuga la muesli, felii de energie de casă, iaurturi. Poate fi folosit pentru îngroșarea, gelifierea cremelor, budincilor și jeleurilor. Deoarece se leagă la rece, putem chiar să facem jeleuri de fructe proaspete fără fierbere. Poate fi folosit individual, în cure: dimineața și seara, cu o jumătate de oră înainte de masă, se bea 1 lingură de ceai, apă sau suc. Este recomandabil să continuați tratamentul zilnic timp de 1-2 săptămâni, timp în care trebuie să acordați atenție strictă consumului zilnic necesar de lichid, care trebuie să fie de cel puțin 2 l.

Greutate netă: 250 g

Ingrediente: Tărâțe de Psyllium(Psyllium Husk)

Locul de origine: India
Produse similare