Fulgi de ovăz 500 g
Fulgi de ovăz 500 g
5,0 Lei

Fulgi de ovăz 500 g

Fulgi de ovăz sunt o excelentă sursă de carbohidrați, conțin multe vitamine și minerale, au un conținut ridicat de fibre și sunt și gustoși. Merită să fie consumați chiar și zilnic, reprezentând o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios și sănătos, care vă va furniza energie întreaga dimineață.

Poate conține urme de gluten!
5,0 Lei
Punct bonus: 0,1 Lei
Descriere
Descriere

Zăb este o plantă din familia gramineelor, originară din Asia și Europa. Conform unor presupuneri, strămoșii maghiarilor și alți popoare călare ar fi adus această plantă utilă în Europa. Zăb crește și în climatul mai aspru al Europei de Nord, fiind o hrană și furaj utilă pentru locuitorii de aici, lucru confirmat de numeroasele dovezi găsite în mormintele celtice și germanice. A fost utilizat în principal ca furaj pentru animale, dar și pentru prepararea berii, terciului și a făinii din care se face pâine. Datorită valorilor sale nutriționale excelente, zăbul câștigă tot mai multă popularitate printre cei care țin dietă și adoptă un stil de viață sănătos. În timpul procesării zăburilor, acestea sunt decorticat, dar embrionul valoros și învelișul nu sunt îndepărtate, ceea ce conferă o cantitate ridicată de fibre, vitamine și minerale în comparație cu celelalte cereale.

Zăb și sensibilitatea la gluten: Zăbul conține o proteină numită avenin, similară cu glutenul din grâu, dar în majoritatea cazurilor nu declanșează reacții autoimune la pacienți. Majoritatea zăburilor disponibile în comerț devin conținătoare de gluten din cauza contaminării încrucișate în timpul recoltării și procesării. Prin urmare, în cazul unei sensibilități severe la gluten, este important să cumpărați produse din zăb garantat fără gluten!

Sugestii de utilizare a fulgilor de ovăz

Din fulgii de ovăz se poate prepara o musli delicioasă sau un smoothie pentru micul dejun. Cu câteva minute de gătit, puteți face o budincă de ovăz sau o budincă de ovăz înmuiată, numită și "overnight oats". De asemenea, pot fi folosiți în diverse moduri în aluatul de biscuiți, prăjituri etc. Aceștia pot fi ușor rumeniți, fiind excelente pentru salate și pesmeturi reformate.

Greutate netă: 500 g

Ingrediente: fulgi de ovăz

Origine: UE

Valori nutriționale medii per 100 g de produs:

- Energie: 1566 kJ / 372 kcal
- Grăsimi: 7 g
- din care grăsimi saturate: 1,3 g
- Carbohidrați: 59 g
- din care zaharuri: 1 g
- Proteine: 13 g
- Fibre: 19 g
- Sare: - g

Informațiile despre valoarea nutritivă sunt orientative! Valorile nutriționale actuale pot varia față de cele indicate aici. Vă rugăm să solicitați informații despre valor

ile nutriționale curente de la colegii noștri!
Produse similare