Fulgi de ovăz 1000g / 1kg
Fulgi de ovăz 1000g / 1kg
10,1 Lei

Fulgi de ovăz 1000g / 1kg

Fulgii de ovăz sunt o excelentă sursă de carbohidrați, conțin multe vitamine și minerale, au un conținut ridicat de fibre și sunt chiar delicioasă. Merită să consumi chiar zilnic, este o alegere excelentă pentru un mic dejun ssțios și sănătos, care îți reface energia pe tot parcursul dimineții.

Poate conține urme de gluten!
10,1 Lei
Punct bonus: 0,2 Lei
Descriere
Descriere

Mătasea este o plantă din familia cerealelor, originară din Asia și Europa. Conform unor presupuneri, această plantă utilă a fost adusă în Europa de către popoarele călare, printre care și strămoșii maghiarilor. Crește chiar și în climatul aspru al Europei de Nord, astfel că a fost o hrană și o plantă furajeră utilă pentru populațiile de aici, ceea ce este confirmat de numeroase descoperiri în morminte celtice și germanice. A fost folosită în principal ca hrană pentru animale, dar și pentru prepararea berii, terciului și, din făina ei, a fost făcut pâine. Datorită valorilor nutritive excelente, ovăzul câștigă tot mai multă popularitate în rândul persoanelor care urmează o dietă și un stil de viață sănătos. În procesul de prelucrare a ovăzului, deși este decorticat, germenele valoros și coaja nu sunt îndepărtate, ceea ce conferă un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale în comparație cu alte cereale.

Ovăzul și sensibilitatea la gluten: Ovăzul conține proteina avenin, similară cu glutenul de grâu, dar nu declanșează reacții autoimune la majoritatea pacienților. O mare parte din ovăzul disponibil în comerț devine conținător de gluten din cauza contaminării încrucișate în timpul recoltării și prelucrării. Prin urmare, este important ca persoanele cu intoleranță severă la gluten să achiziționeze doar produse de ovăz garantat fără gluten.

Sugestii de utilizare a fulgilor de ovăz:

Fulgii de ovăz pot fi folosiți pentru a prepara un musli delicios sau un smoothie pentru micul dejun. În câteva minute puteți prepara o budincă de ovăz prin fierbere sau o puteți lăsa la înmuiat pentru a obține varianta "overnight". De asemenea, pot fi utilizați în diferite moduri în aluatul pentru biscuiți și prăjituri. Aceștia pot fi ușor prăjiți, fiind astfel excelenti pentru salate și crustele de reformă.

Greutate netă: 1000 g

Ingrediente: fulgi de ovăz

Origine: UE

Valori nutriționale medii per 100 g de produs:

- Energie: 1556 kJ / 372 kcal
- Grăsimi: 7 g
- din care grăsimi saturate: 1,3 g
- Carbohidrați: 59 g
- din care zahăr: 1 g
- Proteine: 13 g
- Fibre: 19 g
- Sare: - g

Datele privind valorile nutriționale sunt de natură informativă! Valorile nutriționale actuale pot varia fa

ță de cele menționate aici. Vă rugăm să solicitați informații despre valorile nutriționale actuale de la colegii noștri!
Produse similare