Coaja de psyllium, 100 g
Coaja de psyllium, 100 g
8,9 Lei

Coaja de psyllium, 100 g

Coaja de semințe de psyllium (Psyllium Husk) este un aliment extrem de bogat în fibre, care are o capacitate mare de legare a apei. Poate fi folosit pentru a îmbunătăți textura, îngroșarea și gelifierea diverselor aluaturi. Utilizarea sub formă de cură promovează funcționarea normală a sistemului digestiv.

8,9 Lei
Punct bonus: 0,2 Lei
Descriere

 Coaja de semințe de psyllium este învelitorul exterior subțire a semințelor de psillyum. Este o plantă originară din India și Iran. Atât sămânța cât și coaja plantei au valori excelente de conținut, care sunt de asemenea utilizate în scopuri medicinale și sunt, de asemenea, de mare ajutor în dietă. Abilitatea sa de legare a apei este, de asemenea, de mare ajutor în timpul unei diete fără gluten, prin folosire putem face aluaturi mai bine structurate. Veganii pot înlocui gelatina de origine animală folosind coji de semințe de psyllium.
Recomandări de utilizare: Poate fi utilizat în mod general pentru a îmbogăți conținutul de fibre din pâine, produse de patiserie și alte aluaturi dulci și sărate, precum și pentru a îmbunătăți textura aluaturilor fără gluten. Îl putem amesteca cu musli, batoane energizante de casă, în iaurturi. Poate fi folosit pentru îngroșare, gelifiere la prepararea cremelor, budincilor și gelurilor. Deoarece se poate lega la rece, putem chiar să facem jeleuri de fructe proaspete fără a găti. Poate fi folosit singur, în cură: cu o jumătate de oră înainte de mese dimineața și seara, se consumă 1 lingură în ceai, apă sau suc. Cura se ține zilnic timp de 1-2 săptămâni, timp în care trebuie respectat cu strictețe hidratarea corespunzătoare.Greutate netă: 100 g

Ingrediente: Tărâțe de Psyllium (Psyllium Husk)

Locul de origine: India
Valoarea nutrițională medie în 100 g de produs:

- Energie: 812 kJ / 201 kcal
    - Grăsimi: 0 g
               - din care acizi grași saturați: 0 g
    - Carbohidrați: 3,6 g
               - din care zaharuri: 0 g
- Proteine: 3 g
- Fibre: 82 g
- Sare: 0,11 g

Datele valorilor nutriționale au caracter informativ! Valorile nutriționale actuale de pe ambalaj pot diferi de cele menționate aici. Vă rugăm să cereți informații Colegilor noștri despre valorile nutriționale actuale!

Produse similare