Alune de padure crude 100g

Numar articol: 121568
Alune de padure crude 100g
Alune de padure crude 100g
Alune de padure crude 100g
Alune de padure crude 100g

Alune de padure crude 100g

Numar articol: 121568
6,1 Lei
Punct bonus: 0,1 Lei

Alunele de padure sunt extrem de sănătoase datorită acizilor grași valoroși, vitaminelor și mineralelor pe care le contine. Este bogat în acid oleic mononesaturat, care este un acid gras esențial, pe care organismul nu este capabil să-l producă, il putem introduce in organism doar prin nutriție. 

Influenteaza pozitiv profilul de grăsime din sânge, deoarece acidul său linoleic scade colesterolul LDL ("rău") colesterol și crește colesterolul ("bun") HDL, contribuind astfel la o reducere a riscului cardiovascular, în special în prevenirea bolilor coronariene și stroke.

Arahidele sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și o gamă largă de boli fitoemice de susținere a sănătății care protejează împreună împotriva cronicelor și cancerului.

Conținutul său de acid folic este ridicat printre semințele oleaginoase, o vitamină esențială pentru metabolismul aminoacizilor și acizilor nucleici, printre altele. Acesta joacă un rol important în formarea sângelui, absența ei poate duce la anemie, uitarea, depresia, somnolența . În timpul sarcinii, este deosebit de important să se ia cantitatea corectă , deoarece este implicat în prevenirea defectelor tubului vezicular la făt. 


În plus față de acidul folic (vitamina B9), hemo conține alte vitamine B care contribuie la protecția sistemului nervos și buna funcționare a metabolismului.


Arahidele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina E. Această vitamina liposolubila, de asemenea, cunoscut sub numele de tocoferol, are proprietati antioxidante. Previne formarea excesivă a radicalilor liberi din acizii grași polinesaturați. În plus, joacă un rol important în întârzierea îmbătrânirii, protejarea membranei celulare, precum și consolidarea sistemului imunitar.